Acasa >> Infozone >> Cum poti sa faci un stick USB din Fat32 in NTFS
fat32 in ntfs

Cum poti sa faci un stick USB din Fat32 in NTFS

M-am lovit zilele trecute de o problema. Incercam sa copiez un film de 4 GB si ceva pe un stick USB. Stick-ul este de 8GB si mai avea liber 4GB si vreo 800MB. Adica vreau sa spun ca spatiu avea, nu se punea problema de spatiu. Si cu toate acestea dadea eroare la copiere: "The file is to large for the destination file system".

Beleaua lui era ca stick-ul era Fat32. Asa sunt majoritatea stick-urilor sau memoriilor externe, atunci cand le cumperi. Si Fat32 nu permite transfer mai mare de 4GB. Asa ca daca ai un film sau o masina virtuala mai mare de 4GB iti da eroarea de mai sus .

Solutia este ca stick-ul tau de Fat32 sa fie transformat in NTFS.

Ce trebuie sa faci ca sa rezolvi problema.

1.  Poti sa salvezi datele de pe el, undeva pe calculator. Faci un Folder cu denumirea Date Stick , de exemplu,  selectezi toate fisierele de pe stick-ul tau ( CTRL+A) si apoi apesi CTRL+V sau click drepata -> Paste , in folderul Date Stick deschis.

In asa fel copiezi fisierele tale la loc sigur.

Pe urma, selectand din My Computer stick-ul tau, faci click dreapta pe el si alegi din meniul deschis Format … In fereastra care se deschide selectezi NTFS la File system si apoi apesi Start. Dupa ce se finalizeaza procesul , copiezi datele tale la loc pe stick si gata.

fat32 in ntfs

fat32 in ntfs

2. Varianta asta este una pe care eu o recomand si pe care o folosesc de fapt.

Folosind ferestra Command Prompt din windows ( trebuie pornita cu drepturi de administrator, adica click dreapta si apasati Run as administrator), puteti cu o singura comanda scrisa la prompter sa faceti conversia din Fat32 in NTFS , fara sa va pierdeti datele. Si este si mult mai rapid.

fat32 in ntfs

Comanda pe care trebuie sa o dati este :

convert E: /FS:NTFS

unde E: este unitatea drive ( stick-ul nostru) din My Computer. Vedeti ca este un exemplu. La mine stick-ul apare sub E:. La voi poate sa fie sub alta litera.

Simplu si rapid, nu ?

Oricare din solutiile de mai sus sunt bune de a converti Fat32 in NTFS. Va recomand totusi, inainte de a aplica o metoda , sa faceti o copie de siguranta a stick-ului.

Ce alta solutie stiti de a transforma un stick USB din Fat32 in NTFS ?

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...