Acasa >> Casa & gradina >> Sa alegem ecologic: acoperisurile din metal
acoperis tigla metalica

Sa alegem ecologic: acoperisurile din metal

De la începuturile ingeniozității umane, am căutat adăpost de la elemente. De îndată ce strămoșii noștri s-au îndepărtat de refugiul peșterilor și al altor sanctuare naturale și au început să-și construiască încăperile proprii, am început să perfecționăm arta acoperișului.

Mult mai mult decât doar materialele de suprafață pe care le puteți vedea cu ochiul liber, ceea ce considerăm că acoperământul include de fapt elementele structurale care susțin acoperișul însuși: suprafața exterioară a acoperișului, ornamentele conectate și soclul care protejează partea inferioară a acoperișului.

Acoperișul, care este expus în permanență elementelor, servește ca prima linie de apărare între casa dvs. și mama natură. Dar, când a fost odată un protector simplu, dar vital, de la soarele aspru și precipitații, acoperișul a evoluat astăzi într-un element de design esențial.

Un număr aproape nelimitat de materiale de acoperire este disponibil acum, de la metal, ceramică, cauciuc, beton, asfalt și lemn, până la materiale compozite – fiecare adaptat pentru diferite stiluri, nevoi și aplicații. Progresele tehnologice ne-au permis să creăm materiale de acoperire care să facă mult mai mult decât să apere de vreme. Izolarea fonică, rezistența la vânt, integritatea structurală și eficiența energetică sunt asteptate de sistemele de acoperiș de astăzi. Iar o multitudine de culori, forme, materiale și alegeri de design înseamnă că toate tipurile de acoperișuri pot fi la fel de frumoase și durabile. Fiecare opțiune de acoperire are avantajele sale în ceea ce privește costul, soliditatea ecologică, instalarea, longevitatea, performanța și aspectul.

Dacă aveți în vedere un nou acoperiș, există câteva considerații pe care trebuie să le aveți în vedere. Ceea ce funcționează într-un anumit climat poate să nu fie potrivit unui altul; tipul de încadrare pe care îl aveți poate dicta cât de mult poate cântări materialul de acoperire; reglementările din comunitatea dvs. pot însemna că unele opțiuni. Dar vestea bună este că există astăzi atât de multe opțiuni, încât veți găsi într-adevăr unul care să vă satisfacă nevoile și bugetul.

Unele dintre cele mai noi tendințe care merită vizionate chiar acum sunt materiale care redefinesc acoperișurile, după cum probabil știți.

Acoperiș ecologic

Mișcarea de mediu nu a încetinit, iar consumatorii cer din ce în ce mai mult ca produsele pe care le utilizează să respecte standardele ecologice. Materialele pentru acoperiș nu fac excepție.

Acoperirea casei cu tigla metalică  este deosebit de populară în rândul consumatorilor care respectă mediul, din diverse motive. Acoperișurile metalice complet reciclabile sunt mai ecologice decât multe alte opțiuni. Pentru cei interesați de recoltarea apei de ploaie sau de producerea energiei solare cu acoperișurilecele  metalice oferă câteva avantaje distincte – inclusiv o curățare ușoară, o durată de viață mai lungă decât șindrilele de asfalt și o îmbinare ușoară a panourilor care este ușor de integrat cu clemele de montaj ale panoului solar. Acoperișurile metalice pot fi chiar montate retrofit pe acoperișurile existente – fără a le elimina – pentru o opțiune de instalare mai ușoară și un strat suplimentar de protecție împotriva elementelor naturii.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Care este viitorul încălțămintei?

Problema noastră actuală despre SNEAKERS este tematica viitoare – și ne uităm la viitoarele modele ...