Acasa >> Infozone >> Lucruri de evitat atunci cand cumperi un server second-hand

Lucruri de evitat atunci cand cumperi un server second-hand

Achizitionarea echipamentelor IT&C la mana a doua poate fi un teren minat, daca nu te pricepi sau nu esti atent. Serverele, in general, sunt foarte scumpe, iar prin cumpararea lor in regim second-hand poti economisi foarte multi bani.

Lucruri de evitat atunci cand cumperi un server second-hand

Servere cu componente lipsa sau deteriorate

Daca vrei sa achizitionezi un server second-hand, iar capacul frontal lipseste sau este deteriorat, atunci trebuie sa fii atent. Acesta este primul semn ca serverul nu a fost ingrijit si pastrat in conditii optime. Lipsa placii din spate, folosita pentru acoperirea sloturilor PCI-PCIX neutilizate si pentru pastrarea la distanta a prafului si a umezelii, in cazul in care lipseste, ar putea indica ca serverul nu este in cea mai buna conditie.

Memoria

Cele mai multe servere folosesc memorie PC133 sau Registred ECC SDRAM, acestea fiind greu de gasit sau extrem de scumpe. Uneori este mai indicat sa cumperi doua servere second-hand, unul fara memorie si unul cu memorie, pentru a refolosi piesele de schimb.

Upgrade-urile CPU single / dual

Daca ai de gand sa faci upgrade, de la un singur CPU, la unul dual, trebuie sa fii extrem de atent, ai nevoie de unul exact la fel. Asta insemna ca trebuie sa te uiti pe CPU, pentru a gasi modelul si seria, asigurandu-te ca se potrivesc, pentru a nu deteriora permanent procesorul si placa de baza.

Dulapurile pentru servere

Dulapurile cabinet pentru server sunt foarte voluminoase si grele. Pe langa greutatea lor, trebuie sa fii foarte atent sa nu le confunzi. Dulapurile pentru servere pot fii confundate cu usurinta cu asa numitele dulapuri "comms", care, de obicei, sunt folosite pentru echipamentele de retea si comunicatii.

Recomandare servere second-hand – Serverele Dell PowerEdge

Daca te intrebi ce tip de server second-hand sa iti cumperi, atunci raspunsul poate fi gama Dell PowerEdge. Serverele Dell PowerEdge sunt extrem de bine construite si pot fi folosite fara probleme foarte multi ani. Acestea asigura performante exceptionale si o capacitatea mare de putere de procesare.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...