iPhone 7 si iPhone 7 Plus tocmai ce au fost lansati . Asa ca era de asteptat sa ii punem in ring alaturi de monstru creat de Samsung si anume Galaxy Note 7 , lansat luna trecuta.

iPhone 7 Plus vs Samsung Galaxy Note 7 : batalia celor doi giganti

In primul rand hai sa vorbim de display. iPhone 7 Plus trage dupa el un ecran de 5.5 inch IPS LCD cu rezolutie full HD. Intre timp, Samsung Galaxy Note 7 contra-ataca cu un display de 5.7 inch Super Amoled , rezolutie 2k. La prima vedere se pare ca Note 7 arata mai bine. Totusi , cu tehnologia 3D touch instalata pe iPhone 7 Plus,  punctul asta trebuie sa il acordam lui iPhone 7 Plus.  In schimb cand vorbim de baterie , Samsung Galaxy Note7 are o baterie de 3500mAh, pe cand iPhone 7 are una de .. nu se stie inca sigur.

Acum hai sa trecem la partea de performanta, de viteza – care ne place la toti. Note 7 vine cu 4GB, fata de cei 2 GB ai lui iPhone 7 Plus. Pe partea de chipset, Galaxy Note 7 este in doua variante : cu Snapdragon 820 si Exynos 8890. iPhone 7 Plus gazduieste un chipset Apple A10 Fusion. Conform site-ului Geekbench, ambele chipset-uri Snapdragon 820 si Exynos 8890 nu sunt asa de performante ca Apple A10, cand lucreaza singure. Dar, stiti cum se zice – unde-s doi puterea creste.  Galaxy Note 7 le gazduieste pe ambele chipset-uri , care fa perfect multi-tasking, asa ca Galaxy Note 7 este mai rapid la aspectul asta.

iphone 7 plus vs samsung galaxy note 7

Dar ce ziceti de camera ? Ambele telefoane ascund o camera de 12MP,echipata cu o gramada de tehnologii, cu posibilitatea inregistrarii 4k si stabilizator de imagine. Totusi, camera pe iPhone 7 este una duala, un mare avantaj. De asemenea are 2x optical zoom si quad Led flash. Pe partea de selfie, iPhone suporta o rezolutie mai mare decat Note 7 ( 7MP > 5MP) . Pentru a memora atatea poze avem 3 variante de ROM pe 7 Plus: 32GB/128Gb si 256GB.  In schimb , pe Galaxy Note 7 este numai o optiune : 64GB, dar care se poate mari prin card microSD pana la 256GB.

iPhone 7 Plus vs Samsung Galaxy Note 7 alte aspecte

Sunt o gramada de aspecte care se mai pot mentiona in batalia iPhone 7 Plus vs Samsung Galaxy Note 7. Ambele sunt rezistente la umezeala, dar Note 7 a exploatat acest aspect mai mult, oferind posibilitatea de a lua notite folosindu-va de S-pen in conditii de umezeala.  Avem scanner de amprenta pe ambele telefoane, dar Note 7 are un plus pe partea de securitate – mai vine si cu scanner de iris. Pe partea de audio, iPhone 7 Plus este mai bun. Are boxe stereo , pe cand pe Note 7 gasim mono.

Per total Note 7 a luat mai multe puncte la specificatii, dar daca esti un pasionat de fotografie, iPhone 7 Plus este pentru tine.  iPhone 7 Plus are un pret care incepe de la 4099, pe cand Samsung Galaxy Note 7 costa in jurul sumei de 3800 lei.