Acasa >> Infozone >> Informatii utile despre splitterele SAT-CATV

Informatii utile despre splitterele SAT-CATV

Splitterele SAT-CATV sunt dispozitive care au rolul de a insuma, imparti si distribui semnalele satelit sau semnalele retelelor de cablu.

Cu ajutorul spliterelor se face o distributie eficienta a semnalelor SAT-CATV in cladiri cu mai multi utilizatori finali.

Este adesea necesar sa imparti un semnal TV care provine de la o singura priza de cablu de pe perete, pentru ca mai multe televizoare sa receptioneze semnalul. Este mai practic si mai putin costisitor sa instalezi un splitter decat sa chemi electricianul sa instaleze o noua priza. Sunt alte cazuri in care un utilizator ar putea dori sa combine diferite semnale TV pentru a le conecta la un singur televizor, caz in care va avea nevoie de un diplexor /sumator.

Spliterrele SAT-CATV  si diplexoarele/ sumatoarele fie divizeaza, fie combina semnale de televiziune, in functie de preferintele si nevoile utilizatorului. Destul de des, acelasi dispozitiv poate diviza fie un semnal catre mai multe cai, fie poate combina mai multe semnale pentru transmisia printr-un singur cablu.

Un splitter TV are o intrare in cazul in care semnalul intra in splitter si cel putin doua iesiri in cazul in care semnalul paraseste splitterul pentru a merge la mai multe dispozitive. Pentru ca mai multe dispozitive folosesc un singur splitter, semnalul pentru fiecare dispozitiv va fi mai slab decat in cazul in care semnalul s-ar fi dus direct la un singur dispozitiv, fara sa fie difuzate prin splitter. Dar este posibil sa se mareasca puterea unui semnal inainte de divizarea acesteia.

Majoritatea producatorilor de splittere vor indica puterea pe care semnalul il va avea atunci cand acesta paraseste iesirile. Cei care utilizeaza un splitter pentru a imparti un semnal de televiziune HD pentru vizualizarea pe mai multe ecrane vor dori sa acorde o atentie la acest numar, deoarece semnalul divizat de la unele splittere poate fi insuficient pentru aceasta utilizare.

De asemenea, este important sa nu se utilizeze mai mult de un splitter pentru un semnal. In cazul in care un semnal trebuie sa fie dirijat catre patru televizoare diferite, un splitter cu  4- iesiri ar trebui sa fie utilizat mai degraba decat 3 splittere cu 2 iesiri.

Tipuri de splittere SAT-CATV

Splittere Standard

Splittere care divizeaza pur si simplu un semnal, fara nicio prelucrare suplimentara. Acest lucru are ca rezultat pierderea de putere a semnalului pentru fiecare dispozitiv care utilizeaza acelasi semnal. Un splitter cu doua cai, de exemplu, dirijat catre doua dispozitive, va transmite un semnal injumatatit catre fiecare dispozitiv. Puterea semnalului este masurata in decibeli, asa ca, daca puterea semnalului splitterului ales are decibeli mai mari, pierderea nu va afecta transmisia.

Splitterele cu latime de banda mare

Splitterele cu latime de banda mare sunt proiectate pentru a imparti semnale dense, cum ar fi cele folosite pentru televiziunea HD. Cele mai multe semnale de televiziune prin cablu au o frecventa de 1000 de megahertzi (MHz), astfel incat un splitter cu latime de banda mare ar trebui sa fie capabil de manipuleze aceasta frecventa, pentru a evita atenuarea semnalului.

Amplificatoare de semnal

Rolul principal al unui amplificator de semnal este de a creste puterea unui semnal fara a-l distorsiona. Unele amplificatoare de semnal vin cu iesiri multiple, astfel incat acestea sa poata imparti semnalul dupa amplificarea acestuia. Multe amplificatoare de semnal, de asemenea, permit utilizatorilor sa controleze cat de mult doresc sa consolideze semnalul inainte de a fi divizat. Aceste dispozitive sunt o solutie excelenta pentru semnale care devin prea slabe dupa ce un splitter obisnuit le-a divizat. Un amplificator de semnal poate fi de asemenea utilizat in asociere cu un splitter, daca amplificatorul de semnal nu divizeaza semnalul de cate ori se doreste.

Diplexoare

Diplexoarele sunt un alt nume pentru sumatoarele de semnal. Acestea pot primi, de asemenea, un semnal si il pot imparti de cateva ori, ceea ce inseamna ca functioneaza in plus si ca repartitoare. Diplexoarele sunt utile mai ales pentru combinarea unui semnal de  televiziune prin cablu cu un semnal de antena, transmitandu-l prin acelasi cablu coaxial la receptorul TV. Posturile locale de televiziune sunt acum disponibile in format  HD printr-o antena, astfel incat un abonat de televiziune prin cablu poate utiliza un diplexor pentru a viziona aceste posturi locale de inalta definitie pe acelasi televizor la care este conectat semnalul de cablu de baza non-HD.

De unde puteti achizitiona splittere SAT-CATV?

DIPOL, distribuitor european de echipamente de supraveghere, echipamente retelistica/wireless si TV-SAT si producator de antene de telecomunicatii, de televiziune si radio, pune la dispozitia firmelor de instalare CCTV, WLAN, TV/SAT, magazinelor online si fizice specializate in comercializarea de produse electronice, echipamente de securitate, supraveghere si monitorizare, dezvoltatorilor imobiliari, dar si persoanelor fizice, pasionate de proiecte DIY, o gama variata de spliterre SAT-CATV.

DIPOL ofera reduceri firmelor care se ocupa cu instalarea echipamentelor CCTV, TV SAT, WLAN, in functie de marimea comenzilor.

Beneficiati de consultanta telefonica pentru alegerea produselor potrivite nevoilor dvs.

Recomandari spliterre din oferta DIPOL:

Splitter cu 2 cai pentru TV si satelit pentru banda de 5-2300 MHz cu atenuare de 6 dB

Splitter cu 4 cai pentru TV si satelit pentru banda de 5-2300 MHz cu atenuare de 8 dB

Splitter cu 4 cai pentru TV si satelit pentru banda de 5-2300 MHz cu atenuare de 10 dB

Splitter cu 6 cai pentru TV si satelit pentru banda de 5-2300 MHz cu atenuare de 12 dB

Splitter cu 4 cai pentru TV si satelit pentru banda de 5-2300 MHz cu atenuare de 15 dB

Splitter-ul Signal-HD HDMI 1×4 permite utilizatorului sa conecteze pana la 4 televizoare cu intrare HDMI la o singura sursa de semnal HD. Semnalul de la iesirea amplificata poate fi transmis printr-un cablu HDMI 1.4 pe distante de pana la 15 m. Acest produs este ideal pentru standurile cu televizoare HD si 4K/UHD sau pentru baruri care vor sa transmita meciuri sau alte evenimente sportive.

BIBLIOGRAFIE

http://www.ebay.co.uk/gds/The-Basics-of-Using-TV-Signal-Splitters-and-Combiners-/10000000177630742/g.html

http://www.dipolnet.ro/separation_between_outputs_of_splitters_bib43.htm

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...