Acasa >> Casa & gradina >> Ideea de a locui intr-un container

Ideea de a locui intr-un container

De la Londra la Amsterdam si până in Romania, containerele au fost utilizate ca o modalitate ieftină și ușoară de a oferi locuințe prefabricate.

Este nevoie de timp pentru a vă adapta la a trăi într-o cutie de oțel. Prima impresie despre containere a unei persoane a fost ca este ghetou si ca nu va locui acolo. Dar a început să viziteze un prieten de-al sau care locuia intr-un container și a început să-i placă locul. Apoi a intrat și si-a dat seama cât de bine a fost. Se simte foarte confortabil în recipientul lui și are mult spațiu propriu. Nu ar vrea să trăiasca în altă parte a lumii, intr-un apartament calduros care sa nu il considere „acasa”.

Wenckehof, finalizat în 2006 și cunoscut anterior ca Keetwonen, rămâne cea mai mare dezvoltare de acest gen oriunde în lume. Deși a fost construit ca un experiment temporar în domeniul locuințelor, s-a dovedit atât de popular pentru studenții căruia li s-a acordat statutul permanent de către autoritățile din Amsterdam în 2011. Și succesul său a intrigat arhitecți și organizațiile de locuințe care caută soluții ieftine la lipsa locuințelor în orașele din jurul lume.

În Berlin, containerele de transport marfă repurtate au fost folosite pentru a fi locuite de studenți și, mai recent, pentru a găzdui solicitanții de azil. În Londra, Forest YMCA au început să se mute în rândul adulților tineri care se luptă să plătească chirii mari și riscă să devină fără adăpost în 20 de containere “mYPad” din Walthamstow – deși ocupanții pot rămâne doar pentru un an.

Avocații pentru casele de transport maritim spun că viteza de instalare, economisirea costurilor materialelor și capacitatea de reutilizare a unităților în locații noi o fac o opțiune serioasă pentru locuințele urbane. Cea mai recentă expoziție de la Centrul de Construcții din centrul Londrei surprinde această tendință. Designerii oferă tururi la domiciliu pentru un container de transport maritim, întrebând dacă aceste obiecte “foarte adaptabile și mobile” ar putea juca un rol mult mai mare în rezolvarea crizei locuințelor.

Deci, cum ar fi să trăiți o singură persoanăintr-un container? Tanarul cu care s-a discutat si caruia i-a fost ceruta parerea despre  ideea de a trai intr-o cladire din containere  spune că, containerul său este confortabil: fiecare are un living, baie și balcon. Panourile și radiatoarele izolate ajută la menținerea temperaturii în timpul iernii.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Care este viitorul încălțămintei?

Problema noastră actuală despre SNEAKERS este tematica viitoare – și ne uităm la viitoarele modele ...