HP ELITE X3 este considerat la ora actuala cel mai performant smartphone cu Windows 10.  A fost anuntat in 21 februarie la Mobile World Congress si dupa 4 luni a aparut pe piata spre vanzare.

HP Elite X3 – cel mai puternic telefon cu Windows 10

Puncte forte

  • doua procesoare
  • display gigant de 5.96 inch AMOLED 2K
  • baterie de 4150mAh
  • memorie RAM de 4GB

Conform multor surse, Elite X3 tocmai ce a primit certificarile necesare pentru Bluetoooth si WiFi si il vom vedea pe rafturi intr-un viitor apropiat. Se zice despre acest produs ca este cel mai performant smartphone cu Windows 10, datorita procesorului, display-ului si a bateriei impresionante.

hp elite x3

HP Elite X3 vine cu un doua procesoare dual-core, unul la 2.2Ghz si celalalt la 1.5 Ghz. Telefonul mai are de asemenea doua chipset-uri Snapdragon 820 si Adreno 530 GPU. In afara de asta , ELITE X3 are si 4GB RAM, care vor face sistemul sa ruleze fara probleme.

Cat despre display , HP Elite X3 are un ecran de 5.96 inch AMOLED 2K cu o densitate mare de pixeli, pana la 493 ppi.  Cat despre camere, smartphone-ul gazduieste o frumoasa camera principala de 16MP si una de 8MP in fata, ambele echipate cu ultimele tehnologii fotografice.

Un alt aspect important al smartphone-ului este bateria lui mare de 4150mAh, care suporta incarcare rapida. Pe partea de securitate Elite X3 , are senzor de amprenta ( deja un lucru comun) dar si scanner de retina in fata , pentru o extra siguranta.

hp elite x3

HP Elite X3 – pret si disponibilitate

HP Elite X3 este primul produs creat de HP pe care ruleaza Windows 10. Dupa cum vedeti mobilul vine cu specificatii de top. Cu toate acestea , pretul sa nu a fost stabilit inca. Dar putem specula. Ne asteptam la un pret in jurul sumei de 600 dolari.  Cat despre disponibilitate , HP Elite X3 va aparea prima oara in Croatia la sfarsitul acestei luni, urmand ca prin iulie-august sa fie si pe la noi.

hp elite X3HP Elite X3
Data lansarii iunie 2016
195g, 7.8mm grosime
Microsoft Windows 10
64GB capacitatea de stocare, microSD card slot