Acasa >> Infozone >> De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o imprimanta second-hand

De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o imprimanta second-hand

Atunci cand vine vorba sa cumperi o masina, este bine de stiut ca ea isi pierde cel putin 20% din valoare, in momentul in care o scoti pentru prima data din fabrica. Aceast lucru este valabil si pentru imprimante. O imprimanta noua poate fi costisitoare. Din acest motiv, multi oameni, cautand sa economiseasca bani, cumpara imprimante folosite. Achizitionarea unei imprimante second-hand poate fi o afacere buna, daca esti bine informat si foarte atent la ceea ce cumperi. Un cumparator istet trebuie sa fie atent la starea imprimantei si la caracteristicile ei, atunci cand face o achizitie.

Aspecte de care sa tii cont cand vrei sa cumperi o imprimanta second-hand

Cumpararea produselor second-hand poate fi un adevarat joc de noroc. Intelegerea diferitelor caracteristici ale imprimantei este cheia atunci cand vine vorba sa achizitionezi o imprimanta second-hand.

Piesele unei imprimante

Vestea buna este ca, chiar si pentru imprimantele foarte mari, exista o cantitate foarte mica de piese in interiorul ei. Vestea proasta este ca, atunci cand unele parti se rup sau se strica, repararea este foarte costisitoare.

  1. Tamponul de separare

Acesta este partea aflata chiar deasupra sau de sub tava de hartie, in functie de tipul imprimantei, care trage foaia superioara a hartiei in afara. Atunci cand incepe sa mearga prost, mai multe coli de hartie intra in imprimanta in acelasi timp. In ceea ce priveste imprimantele second-hand, aceasta parte nu este o preocupare majora, deoarece poate fi inlocuita cu foarte putine costuri.

  1. Rolele

Rolele alimenteaza cu hartie imprimanta. Imprimantele mari contin, de obicei, mai multe role. Fiecare vine cu un strat de cauciuc, care ajuta la impingerea hartiei prin componentele interne. Cand acest cauciuc se uzeaza, rolele trebuie inlocuite. Din fericire, la fel ca tamponul de separare, ele sunt cu usurinta reparate sau inlocuite.

  1. Cuptorul sau Fuserul

Fuserul sau cuptorul se gaseste numai la imprimantele laser. El este responsabil cu incalzirea tonerului pentru ca pulberea sa se fixeze pe hartie. De-a lungul timpului, cuptorul nu mai incalzeste cum ar trebui si trebuie sa fie inlocuit. Aceasta parte este mai scumpa decat rolele sau decat tamponul de separare.

  1. Capul de printare

Aceasta este piesa cea mai scumpa dintr-o imprimanta. Din pacate, fara cap de imprimare functional,  imprimanta nu functioneaza corect. Capetele de imprimare, dupa foarte multe folosiri, au tendinta de a se infunda. Curatarea lor poate ajuta, prelungindu-i viata imprimantei. Daca se strica, capul de imprimare este de obicei foarte costisitor pentru a se repara.

Termenul de garantie

Cea de a doua preocupare principala, dupa piese, este termenul de garantie al imprimantei. In cele mai multe cazuri, imprimantele second-hand sunt vandute fara certificat de garantie. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe companii producatoare de imprimante ofera doar o garantie de un an, iar in momentul in care consumatorul se hotaraste sa isi vanda imprimanta, garantia a expirat demult. Cu toate acestea, in unele cazuri, un cumparator poate avea noroc, gasind un model aflat inca in garantie. Este responsabilitatea vanzatorului sa precizeze cu exactitate care este termenul de garantie.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...