Acasa >> Infozone >> Curiozitati despre forarea puturilor

Curiozitati despre forarea puturilor

Geologii care lucrau undeva în Siberia îndepărtată au forat o groapă de aproximativ 14,4 kilometri adâncime (aproximativ 9 mile), când burghiul a început brusc să se rotească sălbatic. Un domn Azzacov (identificat ca manager al proiectului) a fost citat spunând că a decis că centrul pământului era gol.

Se presupune că geologii au măsurat temperaturi de peste 2000 de grade în gaura adâncă. Au coborât microfoane super-sensibile la fundul puțului și, spre uimirea lor, au auzit sunete de mii, poate milioane, de suflete care suferă țipând.

ORIGINE: Legenda “putului în iad” este cea care se adresează în mod deosebit anumitor grupuri creștine care oferă confirmarea că Iadul (și, prin urmare, Dumnezeu) există. Finalizările populare ale povestirii au făcut ca oamenii de știință (simbolurile ateismului) să fugă țipând de pe teren în fața terorii atunci când s-au confruntat cu o astfel de dovadă sau că, de la descoperirea convertirilor Iadului la creștinism, a început să aibă loc într-o rată fără precedent.

Dacă există un Iad sub Siberia, oamenii de știință încă nu au descoperit. Ceea ce avem aici este o legendă încântătoare care a fost decupată de un eveniment real.

În 1984, un articol despre un forarea unui put  experimental din Peninsula Kola din Rusia a apărut în Scientific American. Câmpia Kola a ajuns la 12 kilometri în fața pământului, unde oamenii de știință au întâlnit formațiuni rocade rare, fluxuri de gaz și apă și temperaturi de până la 180 °.

Cei care au făcut gaura reală a acestui bine real nu au străpuns într-un centru gol și, cu siguranță, nu a fost auzit nici un strigăt plin de pietre. Această parte a povestirii a fost adăugată în pură înfrumusețare după ce acest eveniment real a fost transformat într-o legendă. Deși este imposibil să se precizeze când povestea despre un put din Rusia s-a transformat într-o poveste despre oamenii de știință care au intrat în iad sau cine a fost responsabil pentru această transformare, știm că în 1989, Trinity Broadcasting Network (TBN) a difuzat un “Scientist Discover Hell ” si a plasat evenimentul așa cum se întâmplă în Peninsula Kola. Un profesor norvegian care vizitează California a auzit difuzarea și a luat povestea înapoi în Norvegia împreună cu el. Apoi a trimis-o la o revistă creștină din Finlanda. Sub forma unei scrisori a unui cititor, el a ajuns la un newsletter al misionarilor finlandezi. De acolo s-a întors în Statele Unite, ajungând atât la oamenii TBN, cât și la alți evangheliști care susțineau că au obținut-o dintr-un jurnal științific finlandez.

În primăvara anului 1990, legenda, așa cum o știm acum, a apărut în ambele povesti reale, Laudă Domnul (februarie) și Crima de la miezul nopții (aprilie). Debunșările au apărut în creștinismul de azi (iulie) și în Revistă arheologică biblică (noiembrie). Chiar și așa, tabloidul News Weekly World News a lansat povestea în 1992, de data aceasta stabilind-o în Alaska și susținând că treisprezece muncitori cu platformă de petrol au fost uciși când diavolul a răsărit din pământ.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Accesorii pentru o imprimanta

Cititor de carduri de memorie încorporat Puteți căuta o imprimantă cu un cititor încorporat de ...