Acasa >> Infozone >> Configurare retea wireless acasa
configurare retea wireless

Configurare retea wireless acasa

Oricine poate sa isi configureze o retea wireless acasa. Tot ce ai nevoie este de un calculator (care sa permita o conexiune fara fir ), un modem de viteza mare, un router wireless si o conexiune Broadband.

Pasii configurare retea wireless ce trebuie urmati :

Pas 1 . Calculator care poate sa se conecteze wireless. Verifica daca calculatorul tau iti permite o conexiune wireless. In ziua de azi laptopurile vin cu placa de retea wireless. In cazul in care nu ai asa ceva, va trebui sa cumperi una.  Foarte putine modele de desktop au o placa de retea wireless din fabrica. Asa ca vei avea nevoie de o placa wireless integrata sau de un stick wireless.

Pas 2. Instaleaza o conexiune broadband . Acum va trebui sa te duci sa iti faci un abonament de internet la Digi, Romtelecom , Orange, Vodafone sau orice alt  provider care il cunosti si care activeaza in zona ta.

Pas 3. Cumpara un router wireless . Routerul wireless iti asigura conexiunea fara fir in toata zona lor de actiune. Exista routere mai bune si routere mai slabe ca semnal. Cele mai puternice sunt si cele care iti asigura o viteza mai buna la internet si nu iti dau dureri de cap.

Locatia amplasarii este importanta. Incercati sa il amplasati cat mai aproape de zona d-voastra de lucru , sau de zona unde stati mai mult in timpul zilei, astfel veti fi in permanenta conectat cu o viteza buna.

Pas 4. Porniti toata aparatura. Modemul providerului, routerul si calculatorul.

Pas 5. Conectati modemul providerului de internet la router. De obicei este vorba de cablul RJ-45, mai gros ( sansele sa fie un cablu gri sunt foarte mari), cablu pe care inainte probabil il introduceati direct in calculator. Acum, va trebui conectat la router, unde scrie Internet sau WLAN sau WAN. 

Pas 6. Conecteaza calculatorul la router. Ia cablul de retea, care a venit impreuna cu router-ul si introduce-l in placa de retea a calculatorului , respective intr-unul din porturile goale ale routerului.

wireless_networking2

Pas 7. Configurarea in sine. Aici e aici. Porneste routerul , modemul, daca inca nu le-ai pornit si deschide un web-browser(Mozilla, IE, Chrome,etc) , unde va trebui sa introduce adresa initiala de IP a routerului pentru a putea fi accesat prin browser. Adresa o gasesti ori in cartea de utilizare, ori pe o eticheta lipita pe router. Ceva de genul : 192.168.0.1. Tot aici , cand configurati routerul nu uitati sa schimbati parola de administrare. Aveti mare grija cu asta. Este chiar obligatoriu din motive clare de securitate.

Pas 8. Schimba SSID . Nu uita sa schimbi de asemenea SSID , care este de fapt numele retelei wireless. Default , SSID este de obicei numele router-ului. Pentru o siguranta mai buna alege ca routerul sa nu il faca vizibil SSID. Altfel doar tu il vei stii si nu il vor vedea cei din apartamentele vecine.

Pas 9. Alege o parola de conectare la reteaua Wireless. Alege o parola buna, puternica, formata din cifre, litere mari combinate cu litere mici. Sa fie WEP sau si mai bine WPA.

Pas 10. Salveaza ce ai facut pana acum .

Pas 11. Conecteaza-te wireless. Acum poti sa scoti linistit cablul din calculator si sa te conectezi wireless. Alege numele retelei tale wireless , introduce parola si GO. Ai net fara fir.

Stiati ca

Conexiunea wireless este mai populara intre persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 49.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...