Acasa >> Infozone >> Care a fost primul meu job
internship

Care a fost primul meu job

Saptamana viitoare ma duc la un interviu pentru un nou job. Cred ca este al 7-lea job al meu. Intotdeauna cand ma duc la un nou interviu , imi amintesc de prima slujba pe care am avut-o, de emotiile avute , dar si de satisfactia de a fi cumva folositor societatii.  

Fiind student cand am avut primul contact cu un salariu , in perioada aia cautam un  job part time. Si l-am gasit: operator de date.  Sediul firmei era deschis non-stop, tot ce trebuia sa faci era sa iti finalizezi norma ( peste 20000 de caractere), iar ce faceai in plus era extra platit.

Am avut una dintre perioadele cele mai bune ale studentiei mele. Bani multi pentru un student,dar si cheltuielile au crescut .

Era in anul 2 de studentie si a fost foarte frumos. Dar in ultimul an , incepusem sa imi fac griji, deoarece munca pe care o prestam nu era una cu perspective de viitor. Eram un simplu “culegator de date”  , iar avansarea insemna mai multe date de introdus . Nimic altceva.

Atunci am cautat sa intru ca invatacel la firme mai serioase, cu vise mai marete. Am fost refuzat de multi, dar pana la urma mi-am gasit locul pe un post de internship in Bucuresti la o firma de web-design. Aflasem eu ce este cu web-designul si de mult doream sa invat si sa iau parte la asa ceva.

Daca la primul job eram secretara ideala ( tastam repede fara sa ma uit la tastatura) , la al doilea mi-am perfectionat cunostiintele informatice dobandite in liceu si am invatat ce inseamna lucrul in echipa si deadline-urile ( mama lor de timpi) .

Scopul meu asta si era. Sa invat cat mai mult . Scop de care nu am scapat nici astazi. La intrebarea : Ce iti place cel mai mult ? Raspund : Mie imi place sa invat .

De aceea am acceptat postul de internship. A fost greu la inceput, din punt de vedere financiar, dar roadele s-au vazut destul de repede. Dupa doua luni au inceput sa curga proiectele atat din partea firmei cat si individuale.

Internshipul il consider un must have pentru o dezvoltare sanatoasa in cariera. Practica la facultate este si ea buna, dar un post de intership iti arata ce se intampla cu adevarat intr-o firma .

Sfatul meu este sa va angajati cat mai repede ca student. Chiar din anul 1. De pe un post de internship , daca sunteti o persoana placuta, serioasa si dispusa sa invete, puteti creste foarte rapid in firma .

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...