Acasa >> Infozone >> Cablurile HDMI – conexiunea viitorului
HDMI cablu

Cablurile HDMI – conexiunea viitorului

In ultimul timp, HDMI, adica Interfata Multimedia de Inalta Definitie, a devenit rapid standardul conexiunilor digitale video si audio, deoarece este primul tip de cablu care poate transporta toate semnalele audio si video digitale necomprimate, pe aceeasi interconectare. In cazul televizoarelor HD, cablul HDMI elimina necesitatea folosirii mai multor tipuri de cabluri, deoarece transmite atat semnale audio, cat si video cu aceeasi precizie.

Ce este tehnologia HDMI?

HDMI este prescurtarea de la "High-Definition Multimedia Interface". Standardul tehnologic HDMI a fost dezvoltat de un consortiu de producatori de produse electronice de larg consum si de catre furnizorii de continut multimedia, pentru a se adresa unei probleme grave din industrie: protejarea la copiere a formatelor video analog existente. Tehnologia HDMI, fiind de tip digital, ofera o platforma perfecta pentru punerea in aplicare a unui sistem de protectie la copiere, si anume HDCP sau "High Definition Content Protection". Acesta permite furnizorilor de continut sa limiteze optiunile de copiere ale produsului de catre consumator.

Ce este un cablu HDMI?

Un cablu HDMI este alcatuit din componente ce au capacitatea de a transfera date video, impreuna cu date audio incorporate, la rate de transmisie extrem de ridicate. Chiar daca cablul analogic este la fel de bun, cand vine vorba de transmisie, cablurile HDMI beneficiaza de sprijinul multor furnizori de continut, deoarece ofera o platforma pentru punerea in aplicare a HDCP (High Definition Content Protection).

inainte si dupa hdmi

Care sunt avantajele folosirii cablurilor HDMI?

Cablurile HDMI au mai multe avantaje fata de celelalte tipuri de cabluri folosite pentru transferul de date video si audio. Iata cateva dintre acestea:

 • Mai putine cabluri. Din moment ce HDMI contine toate componentele necesare, atat semnalele video, cat si audio, nu exista nici un motiv pentru a mai avea cabluri suplimentare. Acest lucru ajuta la reducerea numarului de cabluri folosite.
 • Un raport bun calitate-pret. HDMI asigura calitatea si functionalitatea interfetelor digitale, suportand in acelasi timp si formate video necomprimate. Astfel, te poti bucura de o varietate larga de produse multimedia, fara sa-ti faci griji in privinta calitatii.
 • HDMI suporta toate formatele. HDMI are capacitatea de a suporta toate formatele video de inalta definitie existente, 720p, 1080i, si chiar 1080p. De asemenea, tehnologia HDMI este indeajuns de flexibila sa suporte si formate imbunatatite, cum ar fi 480p, precum si formate de definitie standard, cum ar fi NTSC sau PAL. 
 • Formatul audio. HDMI accepta mai multe formate audio, de la standardul stereo, la sunetul surround pe mai multe canale.
 • HDMI este compatibil si cu DVI. HDMI este 100% compatibil cu DVI, folosind profilul CEA-861 pentru DTV. Astfel, HDMI DTV va afisa formatul video primit de la produsele echipate cu DVI, iar televizoare echipate cu DVI vor afisa formatul video din sursele HDMI.
 • Usurinta in utilizare. Tehnologia HDMI combina transmisia video si audio multi-canal intr-un singur cablu, eliminand costurile, complexitatea si confuzia generata de folosirea mai multor cabluri intalnite in mod curent in sistemele A/V.
 • Inteligenta. HDMI suporta doua cai de comunicare intre sursele video, cum ar fi, de exemplu, un DVD player si DTV, permitand crearea unor noi functionalitati.
 • Digital 100%. Cablurile create dupa tehnologia HDMI asigura o redare video 100% digitala, fara dezavantajele asociate cu interfetele analogice sau cu conversiile digital-analogice inutile.

Sfatul nostru:

Poti achizitiona online cabluri HDMI la un raport excelent calitate/pret de aici: http://www.dipolnet.ro/oferta-tv-satelit-hdmi-cabluri-hdmi,4755.htm

DIPOLNET.ro- Stim totul despre HDMI !

Ca raspuns la numarul tot mai mare de cercetari si la interesul enorm manifestat pentru transmisia semnalelor HDMI atat in casa cat si in complexele comerciale si pe diferite distante, DIPOL a pregatit o serie de solutii si o gama larga de produse. Acestea pot fi utilizate in blocuri, case, cluburi, pub-uri, restaurante, spitale, mall-uri, magazine de electronice si chiar pe navele de croaziera.

solutii hdmi

Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP)

Video extender HDMI

Extenderul HDMI over IP Signal-HD este folosit pentru a conecta (la maxim 100m) o sursa de semnal HD la un televizor-monitor HD folosind un cablu UTP CAT5e/6. setul include sender si receiver. 

Elemente distinctive:

 • Transmisie pe un singur cablu UTP Cat. 5e/6
 • Protocol UDP/IP (multicast)
 • Topologie punct la multipunct
 • Suporta 1080p
 • Lungime maxima de cablu 100 de metri

Streamul IP ce vine de la transmitator poare fi introdus intr-un switch ethernet pentru distributia catre mai multe receptoare. Latimea de banda ocupata de o astfel de transmisie este de aprox. 30 Mbps. Semnalul de iesire poate fi decodat doar cu un receptor potrivit – nu se poate face cu un calculator.

Setul este perfect pentru conectarea unei surse HD precum receiver de satelit, player Blu-ray sau consola de jocuri la un monitor-TV-proiector HD. Pentru conectare este necesar doar un singur cablu relativ subtire ce poate fi ascuns cu usurinta in spatele unui suport LCD/plasma.

utilizare convertor-extender

Specificatii

Nume

Extender HDMI pe IP Signal HD

Formate video suportate

 

DTV/HDTV: 480i/576i/480p/576p/720p/1080i/1080p

Lungimea maxima a cablului UTP/FTP

100

Temperatura de functionare

-10ºC…60ºC

Umiditate de functionare

20%-90% (fara condens)

Dimensiuni [mm]

110x58x26

Alimentatoare

230 VAC / 5 VDC

Sursa Imagini: DipolNet.ro

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Xiaomi Mi Mouse

Xiaomi Mi Mouse – un mouse cu bluetooh si wifi la un pret de 16 dolari

Lansat in noiembrie 2016, Xiaomi Mi Mouse este printre ultimele modele create de compania chinezeasca ...