Acasa >> Laptop & Desktop >> Despre Asus Zenbook 3 – specificatii si pret

Despre Asus Zenbook 3 – specificatii si pret

Pentru cei care doresc un laptop ultra-subțire și ușor, care oferă performanțe mai bune decât MacBook-ul de la Apple, ASUS ZenBook 3 este o alternativă solidă.

Pro-uri

 • Performanță mai rapidă de la procesorul Intel Core i7 și drive-ul SSD
 • Extrem de subțire și de usor
 • Afișaj excelent

Contra

 • Durata de viață a bateriei suferă datorită procesorului cu performanțe mai mari
 • Tastatura și trackpad-ul ar putea fi mai bune
 • Webcam de rezoluție scăzută

Descriere ASUS Zenbook 3

 • Procesor Intel Core i7-7500U dual core
 • Memorie DDR4 de 16 GB P4-17000
 • Drivede  512 GB M.2 PCI-Express x4 Solid State
 • Afișaj WUXGA de 12,5 inchi (1920 x 1080) cu cameră Web VGA
 • Grafică integrată Intel HG Graphics 620
 • 802.11ac Wireless, Bluetooth
 • 1 USB 3.1 tip C
 • 11,65 “x 7,52” x .46 “@ 2,0 lbs.
 • Windows 10 Professional

Recenzie – ASUS ZenBook 3 (UX390UA-XH74-BL)

Asus Zenbook 3 pret

Se pare că laptop-urile din zilele noastre trebuie să aibă o smecherie, pentru a se evidenția într-o mulțime de sisteme similare. Poate printr-un design hibrid care se îndoaie pentru  a fi si un laptop si o tableta, sau să fie un sistem compact de jocuri cu abilitatea de a utiliza grafică externă pe desktop. Apple continuă să forteze limitele cu profilul subțire și ușor al laptopurilor MacBook.  ASUS provoacă MacBook-ul cu ASUS Zenbook 3.

Acest laptop nou renunță la ecranul  touchscreen si nu se pliază într-o tabletă. In schimb alege a crea un design extrem de compact al unui  laptop tradițional.

La o grosime de doar 47 de centimetri, este puțin mai subțire decât ce ofera Apple și, cântărind doar 1 kg, are aproximativ aceeași greutate. Este construit dintr-un șasiu din aluminiu care îi conferă o senzație premium și vine în mai multe culori, inclusiv un Royal Blue deosebit cu accente de aur. Se simte solid, dar suficient de ușor încât să nu il simtiti cand il carati.

ASUS nu a sacrificat putere cand a ales procesorul Intel Core i7-7500U dual core.  Cel mai recent procesor de la Intel îi permite să utilizeze memoria mult mai rapida DDR4, iar cei 16GB inclusi sunt, probabil, prea mult pentru unii,insa foarte importanti, deoarece, aceste sisteme ultra-subțiri nu permit upgrade-uri ulterioare.

Performanța mare a acestui laptop este utilă în special pentru cei care ar putea lua în considerare utilizarea acestui sistem pentru lucrări mai “exigente”, cum ar fi editarea video.  Încă nu va fi pe picior de egalitate cu un desktop sau un laptop de gaming, dar este cu siguranță mai rapid decât Core m5.

Asus Zenbook 3 pret

Performanța sistemului se extinde și la spațiul de stocare. Aproape  toate laptopurile ultralight utilizează acum SSD-uri pentru a economisi spațiu și greutate în comparație cu unitățile de disc tradiționale. ASUS îmbunătățește performanța utilizând o unitate M.2 cu interfața PCI-Express x4.

Sistemul se încarcă extrem de repede și lucrul cu fișiere mari nu este împiedicat de interfața de stocare. Acesta este unul dintre cele mai rapide unități de stocare de pe piață. Acestea fiind spuse, trebuie avertizat că versiunile mai mici ale sistemului utilizează o interfață SATA, mai lentă, ceea ce face o diferență enormă.

Unul dintre marile neajunsuri  ale Apple MacBook este utilizarea unui singur conector USB 3.1 Type C folosit pentru încărcare sau periferice. Acest lucru face dificilă încărcarea sistemului și utilizarea unui periferic extern în același timp. ASUS întâmpină aceeași problemă cu ZenBook 3, utilizând de asemenea un singur conector de tip C atât pentru încărcare, cât și pentru periferice. Ei încearcă să se revanseze cumva,  prin includerea unui mic doc care inserat in conector , ofera, apoi, un conector USB de tip A și un port HDMI pentru un afișaj extern.

>> Compara oferta Asus Zenbook de la emag.ro

ASUS folosește un panou IPS de 12,5 inch, care oferă unghiuri mari de vizualizare și unghi larg. Partea mai putin placuta este că folosește o rezoluție nativă destul de standard de 1920×1080, care este un pic scăzută pentru pretentiile noastre. Ca o comparatie,  MacBook-ul, oferă un afișaj de 2304 / 1440. Aceasta nu este o problemă uriașă, deoarece există încă probleme legate de scalarea mai multor aplicații Windows moștenite la astfel de rezoluții înalte, mai ales cu dimensiunea ecranului mic.

Ecranul este acoperit cu Gorilla Glass, ceea ce face să pară că ar trebui să fie un touchscreen, dar nu există o astfel de caracteristică pe nici unul dintre modelele actuale. Grafica este alimentată de Intel HD Graphics 620 construit pe procesorul Core i7. Este posibil să nu fie potrivit pentru jocurile pe calculator, dar oferă îmbunătățiri pentru suportul video 4K, chiar dacă ecranul nu merge la acele rezoluții.

Cu un profil atât de subțire, tastatura de pe laptop-uri poate suferi adesea. ASUS a fost, în general, cunoscut pentru excelentele sale tastaturi. În ceea ce privește aspectul, tastatura Zenbook 3 arată superb  și chiar oferă o distanta mai mare de lucru pe taste, fapt pentru care Apple a fost criticat. Trackpad-ul este frumos și mare și are o mică indentare în colțul din dreapta sus pentru cititorul de amprentă. Problema cu trackpad-ul este că trebuie să apăsați destul de tare pe el cand îl folosiți. Cu toate acestea, este foarte precis.

O problemă tipică pentru astfel de laptopuri subțiri este bateria. Nu există prea mult spațiu pentru a furniza o baterie de mare capacitate, astfel încât timpul de utilizare nu este mare. Asta înseamnă că, în general, ar trebui sa alegeti optiunea low power cu MacBook sau, în cazul ASUS, sa sacrificați timpul de funcționare.

Asus Zenbook 3 pret

Bateria de 40 WHr din Zenbook 3 este laudata ca ofera până la nouă ore de funcționare. Problema este că, dacă o utilizați pentru o activitate serioasă, deoarece procesorul din acest laptop poate, este posibil sa reducati durata de utilizare cu câteva ore, deoarece noul Core i7 este optimizat pentru o utilizare minimă a puterii în redarea video digitală.

Prețul pentru ASUS ZenBook 3 este la oferta in jur de 7000 lei, in functie de magazin.

Pentru mulți oameni, poate este mai mult decât ar dori să cheltuiască, dar publicul țintă pentru acest sistem este format  mai mult din profesioniști si oameni de afaceri decât consumatorul mediu. Acest lucru este evident prin includerea Windows 10 Professional.

 

 
Summary
Review Date
Reviewed Item
Asus Zenbook 3
Author Rating
51star1star1star1star1star
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

teclast tbook 11

Teclast Tbook 11 – ultrabook cu doua sisteme de operare

Daca esti in cautarea unui ultrabook, care sa-ti ofere o libertate de miscare maxima, atunci ...