Acasa >> Infozone >> Anvelopele – cea mai pasivă componentă pe mașină

Anvelopele – cea mai pasivă componentă pe mașină

Producătorii de pneuri, cum ar fi Goodyear, acum atrag resurse considerabile pentru a gândi în viitor mașinile se schimbă repede, iar Goodyear nu se așează în așteptare pentru instrucțiuni.

Vorbind la Centrul de Inovare Goodyear din Luxemburg, șeful tehnologiei Romain Hansen ne spune: “Știm mai multe despre contactul dintre mașină și drum decât producătorii de mașini”.

În prezent, Goodyear lucrează cu 20-25 de producători de automobile, care îi vor invita să se implice în dezvoltarea sau adaptarea anvelopelor pentru modele noi, un factor important în dezvoltarea mașinii. Dar Goodyear își creează și propriile anvelope de concept, care nu sunt întotdeauna legate de anumite autoturisme.Costurile nu sunt  ieftine și procesul nu este rapid, dar se dovedește fructuos.

Dacă întrebați o echipă de ingineri sa imbunatateasca  o anvelopă, ei o vor face. Dar dacă le cereți să ne spună cum ar putea arăta un anvelopă în 10 ani, ei vin cu idei diferite.

Îmbunătățirea unei  anvelope Goodyear F1 asimetrice este ceea ce facem în fiecare zi. Între 2025 și 2030 se va produce o schimbare drastică, determinată de restricțiile privind emisiile de CO2, de evoluția vehiculelor electrice, anticiparea faptului că poluarea va fi atât de rea încât orașele nu vor permite traficul în anumite zone.

Anvelopele auto din 2045: un joc cu totul diferit

Expertiza internă în materie de materiale, turnare, proiectare și evaluare a performanțelor este completată de străini, inclusiv școala de proiectare Rubika, care a adus ideile creative ale Goodyear care curg prin crearea unei viziuni virtuale a lumii în 2045.

Colaborarea este o modalitate bună de a se dezvolta. Și acum există o cultură a inovației deschise, companiile și institutele punând bazele ideilor și expertizei.

Designerul de anvelope Concept Sebastien Fontaine este de acord cu faptul că o multinațională precum Goodyear trebuie să-și deschidă ușile: “Viitorul este colaborativ: diferite proiecte lucrate de diferite companii care nu au o viziune clară asupra viitorului, dar este idela modul în care ideile lor se pot alătura altor idei “.

Fontaine adaugă: “Designerii lucrează în echipe cu ingineri, oameni de știință și experți în materiale. Nu pierdem timpul cu idei care nu pot funcționa și nu vor fi toate în producție mâine – dar în câțiva ani vor fi unele”.

 
evomag.ro%20

Poate te intereseaza

Care este viitorul încălțămintei?

Problema noastră actuală despre SNEAKERS este tematica viitoare – și ne uităm la viitoarele modele ...